Close

Nakoukněte do světa luxusních čajů


Jestliže máte volnou chvíli a chcete si užít pár hezkých okamžiků někde v klidu například s rodinou či přáteli, na chvíli se zastavíte v práci nebo je to prostě váš každodenní ranní rituál. Všechny tyto případy může pojit jedna jediná věc a tou je čaj. Známý po celém světě, dostupný v každém obchodě či supermarketu. Jenomže není jeden jako druhý. Musíme si říct, že obyčejné pytlíkové druhy, které najdete v každém krámě, zřejmě nepatří mezi ty nejluxusnější verze, kterými můžete ukojit své chuťové pohárky. Prémiové kvality se hledají trochu jinde, ale nebojte se, určitě jsou k dostání a nejenom to, najdete je i za velice překvapivě nízké ceny.

sypané lístky čaje

Mezi nejznámější druhy musíme rozhodně zařadit čínský čaj. Ten je pro svou kvalitu ceněn jako jeden z nejlepších a nejlahodnějších. Pokud si zakoupíte samozřejmě sypanou verzi. V tom případě se pak kvalita bude odvíjet od jednotlivých druhů. A že jich už v dnešní době známe. Existují velice známé zelené, ale také černé, ovocné, bílé, kvetoucí, ajurvédské, bylinné, rooibosy, oolongy, matcha a mnohé další.

čaj v hrníčku

Lahodný doušek před spaním, či právě jako ranní probuzení do nového dne plného vzrušujících zážitků http://www.chateauheralec.com/kniha-zazitku si může dopřát opravdu každý. Pokud sáhnete po sypaných verzích, rozhodně nikdy neuděláte chybu, protože ty mají typickou chuť i vůni a navíc se nedá srovnávat s pytlíkovou verzí ani jejich barva. Pro děti jsou vhodné ovocné nebo i rooibosy. Pro dospělé je vhodná celá již vyjmenovaná škála.

Jsou známé po celém světě a každý si občas jeden šálek vychutná. Ani ten největší „nečajař“ nemůže říct, že ho nikdy nepije, už třeba jen proto, že si při chřipce nechá uvařit od manželky trochu zdravých bylinek, ať se mu uleví. Čaj rozhodně má pozitivní účinky na naše zdraví, ať už se jedná o jakýkoliv druh, tak u každého můžeme říct, že má mnoho zdraví prospěšných látek, které nás vzpruží, nakopnou, nebo naopak uklidní či pomohou uzdravit naše tělo při nějakém neduhu nebo nemoci.

© 2024 Lqz | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.