Close

Vodácká dovolená na Českobudějovicku


Kdybyste si našli čas a nahlédli na začátku července do vodáckých kempů ve Vyšším Brodě, v Rožmberku nad Vltavou a v Novém Spolí, zjistíte, jak obrovský zájem je u nás o vodáckou dovolenou. Vltava je jednou z nejoblíbenějších řek pro splouvání nejen pro tuzemské vodáky, ale i pro zahraniční zájemce, kteří bývají častou klientelou vodáckých půjčoven. A tak se stává, že například na herbertovském jezu objevíte desítky, někdy i stovky lodí, které čekají ve frontě na sjíždění jezu a na průjezd cvičnou peřejí. Někdy je to docela „nářez, masovka či hustota“, pokud užíváme výstižné slangové výrazy, což také prokazuje, jak důležité je udržet v provozu půjčovny vodáckého vybavení, vodácké kempy a další podpůrné služby.

Malše v Budějicích

Vltava je oblíbená zejména pro své krásné okolí a řadu památkových objektů, vodáci většinou stanují v kempech a obětují kvůli tomu své pohodlí, a zpravidla všichni končí pod zříceninou hradu Dívčí Kámen nebo v Boršově nad Vltavou, kde ovšem není žádný kemp. Mnohem rozumnější je ovšem doplout až do Českých Budějovic, kde si můžete zajistit levné ubytování v penzionu v Českých Budějovicích Penzion u Rudolfa u městského parku Stromovka a vaši dovolenou o pár dnů protáhnout.

Sokolský ostrov - bazén

Budete tu mít pohodlí a k tomu i wellness služby, což jistě přijde vhod po několika dnech nepohodlného spaní na karimatce mezi stovkami někdy i opilých vodáků. Pobyt v Českých Budějovicích si můžete zpestřit půjčením jízdních kol a vypravit se k zámku v Hluboké nad Vltavou, do Českého Krumlova, na Kleť, do Třeboně a k hornímu toku Lužnice nebo na Borovansko a do Novohradských hor či do údolí řeky Malše a Stropnice. Za slunečného letního počasí je tu mnoho možností, kam se vydat a jistě se tu nebudete nudit. A pokud vás zajímají městské pamětihodnosti, prohlédněte si náměstí Přemysla Otakara II., měšťanské domy v historickém jádru, Černou věž a soutok Malše s Vltavou na Sokolském ostrově.

© 2024 Lqz | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.