Close

Čím vás okouzlí moderní kuchyně


Kuchyně Dušek z Prahy nabízí ve svém portfoliu výrobky v moderním minimalistickém designu. Tato řešení si získala podporu mnoha klientů z určitých důvodů a my bychom si je tu mohli představit.

Hladké povrchy – hladký povrch bez madel a úchytek dotváří dojem elegance a čistoty, v takovém prostředí se budete cítit příjemně jak při přípravě pokrmů, tak i při jejich konzumaci. Hladký povrch se také lépe udržuje v čistotě, vystačíte tu s běžnými úklidovými prostředky.

moderní kuchyně

V jednoduchosti je krása – toto pravidlo zná asi každý a pro moderní kuchyně to platí dvojnásob. Jednoduchá minimalistická řešení jsou nesmírně atraktivní právě v tomto prostoru, protože kuchyně jsou obvykle zastavěné nábytkem téměř ze všech stran a příliš komplikované tvary a vzory tu mohou působit spíše stísněně.

Barevná řešení – u minimalistických kuchyní lze vsadit na řadu barevných kompozic, barvy hrají v lidském životě důležitou roli a každá z nich má také odlišné působení na naši psychiku. Nebojte se barev, živé barvy dovedou zlepšit náladu, což oceníte hlavně na podzim a v zimě, v období plískanic a depresivních nálad.

kuchyňská linka

Hodí se ke všemu – kdo z vás se domnívá, že minimalismus je vysloveně vyhraněný moderní styl, mýlí se. Naopak jej lze aplikovat do každého řešení interiéru, ať už se jedná o vyslovenou novostavbu, anebo třeba funkcionalistickou vilu z první poloviny dvacátého století. Výhodou takto koncipovaných kuchyní je možnost doplnit je mnoha typy dekorací – výborně se k nim hodí například kontrastní barevné závěsy nebo rolety den a noc.

Pokojové rostliny – svůj značný význam mají v bytě i pokojové rostliny. Patří i do kuchyně, i když zrovna tam nebudete mít vzrostlý exemplář Fenix canariensis. Hodí se tam spíše menší okrasné objemy a tvary, jako je Spathiphyllum wallissii (Toulcovka), Chamaedorea elegans (Palma horská) nebo Ficus benjamina (Fíkovník).

© 2024 Lqz | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.