Close

Proč se ve firmách kontrolují elektrické spotřebiče a zásuvky


Člověk, který se nezabývá oborem elektro, a věnuje se naprosto odlišnému oboru, se může domnívat, že nějaká revize elektro v jeho bytě nebo v kanceláři, je celkem zbytečná, protože je zde nově rekonstruovaná soustava rozvodů, a není tudíž důvod k nějakým revizím. Ve skutečnosti se ale může dotyčná osoba hluboce mýlit.

nářadí elektrikáře

Elektrický rozvaděč – už se stalo, že v elektrickém rozvaděči byl poškozený či vadný jistič, a majitel domu málem vyhořel. Elektrické rozvaděče se obvykle kontrolují jako první.

Zásuvkycena revize elektroinstalace není vysoká, navíc revize je ve firmách povinná a součástí této procedury je i kontrola zásuvkových okruhů. Elektrikář tu pak může snadno odhalit i velmi závažné problémy. Jedním z nich je přetížení některé ze zásuvek, kam je zasunuto i více prodlužovacích šňůr, a v každé z nich je zapojeno přibližně tucet spotřebičů. Přetížený vodič může poměrně snadno začít tavit izolační vrstvu a může tu dojít ke zkratu a k následnému požáru nejen elektroinstalace, ale i celého domu. Prodlužovací šňůry mohou být sevřené mezi nábytkem, což ještě urychlí stav jejich degradace.

revize elektroinstalace

Spotřebiče – ve firmách se musí zkontrolovat vše, co se tu nachází, a s čím by mohli zaměstnanci přijít do styku. Patří sem výpočetní technika, kuchyňské spotřebiče, televizory a promítací zařízení, klimatizace, ventilátory a jiná ochlazovací a filtrační zařízení či přístroje, a samozřejmě i stroje a zařízení pro provádění pracovního procesu. Jiná situace panuje v kancelářích a odlišná ve výrobě.

Svítidla – i veškerá osvětlovací technika se musí zkontrolovat včetně nouzového osvětlení, je-li zde nainstalováno. Svítidla mohou mít poškozené kryty, vypínače, přívodní šňůry i samotné zdroje světla. Svítidla se kontrolují na stropech, na stěnách, nad kuchyňskou pracovní deskou v odpočinkové místnosti a také na všech pracovních stolech v podobě různých typů lamp a lampiček.

© 2024 Lqz | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.