Close

Rodinná dovolená s vozem z pražské autopůjčovny


Plánujete dovolenou a prozatím nemáte přesnou představu o vašich plánech, pouze si přejete, aby tentokrát proběhla bez stresu, a v poklidu?

Pronajměte si vůz – někteří lidé již dávno zjistili, že se jim vůbec nevyplatí vlastnit automobil, ačkoli by na jeho pořízení měli peníze. S autem je totiž spousta starostí a musíte hradit platby, které jsou pro vlastnictví automobilu typické, například povinné ručení nebo STK či dálniční známky. Všechny tyto poplatky zatěžují rodinný rozpočet a hlavně z nich nemáte žádný přímý profit. Kdo jezdí do práce městskou dopravou, nebo dokonce na kole, či chodí pěšky, a auto využívá pouze dvakrát do měsíce pro občasné vyjížďky na výlety nebo na dovolenou, vyplatí se mu vozidlo pronajmout. S pronájmem vozu z autopůjčovny v Praze 9 odpadne stres, starosti ohledně poplatků a starostlivost o technický stav automobilu – to vše připadá na vrub autopůjčovny. Vy máte vždy k dispozici vozidlo v perfektní kondici a s platnými doklady, případná policejní hlídka vás může pokutovat pouze za vaše řidičské chyby.

silnice v přírodě

Kdy vyrazit – chcete-li prožít dovolenou opravdu bez stresu, vydejte se s pronajatým vozidlem do terénu nejlépe mimo hlavní sezónu, tedy buď v květnu nebo v červnu, anebo poslední týden v srpnu či v září. Vyhnete se nepříjemnostem s mnoha lidmi kolem vás, s přeplněnými hotely, penziony a kempy, a s přelidněnými přírodními a historickými památkami, což je v naší zemi typické například pro Krkonoše nebo Prahu.

krása Krkonoš

Kam vyrazit – mimo hlavní turistickou sezónu se můžete vypravit v podstatě kamkoli, i do Krkonoš, kdy tu bývá víceméně klid, ale některým oblastem je vhodné se raději zcela vyhnout i v září nebo v červnu, což je například Špindlerův Mlýn a Pec pod Sněžkou. V Krkonoších doporučujeme zajistit ubytování v Dolní Rokytnici nad Jizerou nebo v Pasekách nad Jizerou či v Harrachově Mýtinách anebo v Harrachově Ryžovišti.

© 2024 Lqz | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.